Üdvözöllek Magyarországon aneb vítejte v Maďarsku

Üdvözöllek Magyarországon! Toto nesrozumitelné spojení znamená: Vítejte v Maďarsku. Welcome to Hungary. Jak jsme se dostali do Maďarska a co je tu k vidění? Čtěte dál a uvidíte. A nezapomeňte: v Maďarsku je všechno naopak 🙂


Booking.com


Co se cestování týče, celé léto stálo za houby. Rodina měla plno času, děti neměly kroužky a já seděl v práci, kde jsme řešili jeden průšvih za druhým.

Chtěli jsme nejprve jet na pár dní na hory do Polska, pak jsem zamluvil týden na Kašubách. Jenže dovolená zrušená a já přemýšlel, zda mi to za to stojí. No nestojí, ale cestování mě baví a dokud se mi nepodaří získat nějaký jiný příjem, tak mě čeká práce, co mě nebaví a časově mě omezuje. Nestihli jsme ani skoro žádný výlet, jen pár víkendů v blízkém Polsku.

Nakonec jsme rozhodli o zemi na první pohled nezajímavé – pojedeme do Maďarska a na víkend se stavíme v Rumunsku. Nebude to tak daleko a spojíme naši cestu s exkurzí, kterou měla manželka absolvovat v Maďarsku na začátku října.

Docela odvážný plán – 2 týdny dovolené, těžce vybojované, ztratíme v nížinaté zemi, kam jezdí lidé pouze do termálů a kde se nikdo nedomluví.

Každá zkušenost se ale počítá a vidina termální koupele byla také lákavá.

Chtěli jsme také trochu tepla a nechtěli jsme jezdit příliš daleko. Po náročném pracovním létě trochu chyběla energie na dlouhou cestu a manželčina exkurze ukrajovala dost velkou část těžce vybojovaného volna. Byla to ale exkurze po lokálních výrobcích v okolí Budapešti, o kterou by byla škoda přijít.

Můj původní plán na Srbsko a Černou horu se tedy rýsoval pouze v obrysech a těžce se nestíhal, musel jsem jej tedy na konec přesunout na letošek.

READ  Škocjanské jeskyně

Kam tedy pojedeme? 

V Maďarsku je pouze pár kopců a nejvyšší vrchol má kolem 1000 m. Ten nesmíme minout, pak oblast kolem Eggeru a Miskolce – to je nejhezčí část Maďarska. V Rumunsku jsem našel pár regionálních trhů u města Oradea. Tak tam a pak na exkurzi v okolí Budapešti. Celkem nenáročný plán, tak uvidíme, jaké to bude a co uvidíme.

Sledujte další příspěvky a dozvíte se, co všechno je v této části Maďarska k vidění. Jako obvykle se pak objeví stránka s itinerářem a přehledem jednotlivých zastávek a stránka s doporučeným ubytováním…

Uvidíte, že i v Maďarsku se dají objevit pěkná místa.

PS. Maďarsko je ideální na dovolenou s dětmi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..