Vzhůru do tajemné Umbrie

Dlouho se již neobjevil žádný příspěvek. Uplynulý čas byl totiž ve znamení příprav na naši letošní cestu. Původní záměr jsme změnili a nakonec vybrali naši milovanou Itálii. A kam se plánujeme vydat? To se dozvíte v tomto kratším příspěvku.

Booking.com


Jak už titulek vypovídá cílem letošní cesty je Umbrie. Ale není to cíl jediný. Plán je okruh Itálií přes Alpy, oblast Marche, pak Umrií a Toskánskem a přes Apeniny zpátky do Alp. Uvidíme, jak se nám tento plán vydaří a kolik z našeho naplánovaného uvidíme.

Cestou se zastavíme u hranic s Rakouskem na náhorní plošině Montasio nad lyžařským střediskem Sella Nevea. Tady je naplánovaná kratší tůra k chatě Rifugio Giacomo di Brazzá. Samozřejmě bude záležet na provozu na dálnici, počasí a v neposlední řadě na ochotě dětí spolupracovat na osmihodinové trase. Celá cesta je rozdělená na kratší úseky, ale první a poslední den nás čeká trochu delší cesta.

Druhý den po přespání ve vesnici Cavazzo Carnico budeme pokračovat směrem na Benátky a plánujeme zastávku ve městě Chioggia. Toto městečko je na pobřeží a říká se mu Malé Benátky, protože je protkáno řadou kanálů podobně jako v Benátkách. Tady nás čeká tradiční festival, který se koná každý rok v tomto městě. Odpoledne se vykoupeme u města Comacchio a dojedeme do Rimini, kde přespíme. Sem se nám tedy vůbec nechce, protože se jedná o velké turistické centrum, a těm se vyhýbáme. Ale byla to dobrá šance na nocleh, přece jen v Rimini je nabídka bydlení opravdu veliká.

Chioggia – Malé Benátky

Pevnost v San Marinu

Pevnost ve městě Spoleto

Další cesta již bude zajímavá – pevnosti v San Marinu, koupání v parku Monte San Bartolo, návštěva skalnatých pláží v parku Monte Conero, výstup na pohoří Monte Cucco, starobylá městečka Gubbio, Montefalco, Spoletto, Spello, Assisi, ochutnávka hor Monti Sibillini a pak přesun na hranici Umbrie a Toskánska s návštěvou malých starobylých městeček zde – Orvieto, Civitá di Bagnoregio, Pitigliano, Sorano či Sovana. Dýchne na nás historie…

READ  Termální lázně pod širým nebem a zdarma? Ano, v Toskánsku jich najdete hned několik – část třetí: Bagni San Filippo

Nesmím zapomenout ani na termální lázně ve volné přírodě na jihu Toskánska – Saturnia a Bagni San Filippo. Pak už nás čeká cesta přes Chianti na sever, kde budeme 2 noci v Apeninách a přesun do Alp. Tady nás kromě koupele v Lago di Garda čeká pár výletů po horách a pak již smutná cesta domů.

Vždy to totiž šíleně rychle uteče a čekání na další cestu je nekonečné, i kdyby trvalo jen měsíc. Doufám, že se podaří udělat nějaké pěkné fotografie, které budu moci doplnit povídáním o těchto místech včetně rad, jak se tam dostat, kde zaparkovat a co nezapomenout vidět…

Tak se zatím mějte a postupně se s nějakou zajímavostí přihlásím.

Foto v tomto článku jako ochutnávka je tedy zatím jen ilustrační z internetové wikipedie.

Tufové město Pitigliano

Vesnička Montefioralle

Booking.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..